Legg inn oppskrift

Norges beste bakst 2017 er nå avsluttet.

Dersom du har en oppskrift du vil dele med oss, så er du velkommen til det.

Img 8758

Pull apart pizza brød

Annet blir best med Bremykt

Et deilig middags- eller kosebrød med god smak av skinke og ost laget på en annerledes måte.

Del på Pinterest

Fremgangsmåte

1: Ha varmt vann, litt varmere enn fingervarmt ca 40 grader i bollen til kjøkkenmaskinen. Ha i tørrgjær og sukker og rør dette lett sammen. La stå ca 5 min til det begynner å bruse eller boble. Da vet man at gjæren begynner å jobbe, skjer det ingenting tror jeg at jeg nok hadde villet begynt på nytt med en ny pose gjær.
2: Ha i salt og melet, men hold av litt av melet for å justere med. Kjør dette til en smidig deig på middels hastighet på kjøkkenmaskinen. Kan gjerne være litt klissete å henge igjen i bunnen av bollen. Er den altfor klissete tilsett mere mel. La maskinen gå i 5-8 min. Ha så i Bremykt steke og bake i terninger, la dette eltes godt inn.
3: Dekk med plastfolie og sett til heving. La den heve til dobbel størrelse ca 30-45 min.
4: Ha litt mel på benken og kjevle pizzadeigen ut til en stor leiv. Smør utover et lag tomatpure eller ketchup etter smak. Strø ost over og skinke/pølse eller hva du liker. Ha på urter, krydder etter smak.
5: Smør en brødform med Bremykt bake og steke. Skjær pizzaleiven i firkantede biter utifra hvor stor brødformen din er. Legg 4 biter oppå hverandre. Legg de så på kant i brødformen. Sånn at de står på høykant bortover i formen. Tett i tett, stapp inn litt fyll som faller ut.
6: Legg over plastfolie og hev i ca 30 min.
7: Settes inn i formvarmet ovn på 180 grader. Stekes i ca 40-50 min. Kan gjerne ta den utav formen å steke et lite 10 min ekstra så den blir god å sprø over det hele.
8: La den gjerne stå å sette seg ca 15 min før man begynner å dra biter av å kose seg :)

Ingredienser

4 dl (400 g) vann

50 g tørrgjær (kan halveres)

1/2 ts sukker

1 ts salt

ca 800 g (7-8 dl) pizza mel (evt vanlig hvete mel)

50 g Bremykt steke og bake

ca 200-250 g revet ost

100-200 g skinke/spekeskinke/pølse eller lignende

Friske urter er også godt som f.eks organo, timian, basilikum

Ca 2 ss tomatpure eller ketchup

krydder

Bremykt til smøring av formen